_______________________________________________________________________
Seuraavan kerran olemme koolla 13.10.2022 torstaina klo 18.00 viinibaari La Copassa (ent. Elba) Porissa.
Luonto valmistautuu talveen. Upeat värit, kurkiaurat, myrskyt ja pimenevät illat. Niinkuin luonto niin myös me valmistaudumme tulevaan talveen: ikkunoiden tiivistämistä, kynttilöiden polttamista,lämmintä juomaa ja omaa mieluista harrastamista esim. kutomista, lukemista tms.Kuinka ihanaa on polttaa kynttilöitä!
Syksy tuo myös kokoukset koronan hellittäessä ja toistemme tapaamiset.
Me Satakunnan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksessä tykätään tavata ihmisiä ja jutella sosiaali- ja terveysalan ajankohtaisista asioista.
Lämpimästi tervetuloa mukaan kaffikupposen kera!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Koronatilanne on pahentunut myös Satakunnassa ja sen vuoksi perumme 20.1.2022
pidettäväksi suunnitellun 85. vuosijuhlamme.
JUHLISTAMME yhdistyksen pitkää taipaletta juhlakahvien,keskustelujen ja raumalaisten taitelijoiden kera
20.1.2022 klo 16.00 - 18.00 Viikkarin Valkaman ravintolassa.
Juhana Herttuankatu 17,Pori (mikäli koronatilanne sallii.)
TERVETULOA keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa
Satakunnan tulevasta hyvinvointialueesta, sotepalveluista ja järjestöjen roolista hyvinointialueiden kumppanina.
Ilmoittautuminen 7.1.2022 mennessä sirpa.ibg@gmail.com tai 050-3637631.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________
TERVETULOA SYYSKOKOUKSEEN!
20.10.2021 keskiviikkona klo 17.00
Paikka: Cafe Localen alakerta, Yrjönkatu 12,Pori
Kokouksessa vahvistetaan vuoden 2022 toimintasuunnitelma ja talousarvio.
Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä jäsenet erovuoroisten tilalle.
Keskustellaan sote-uudistuksen etenemisestä ja muista ajankohtaisista asioista tarjoilun kera.
Kokoontuminen tapahtuu korona-ohjeita noudattaen. Mahdollisuus osallistua myös etänä.
Ilmoittautuminen 17.10. mennessä sirpa.ibg@gmail.com tai puh. 050-3637631.
__________________________________________________________________________
Kevättä on ilmassa ja aurinko paistaa!
Niinpä kutsumme teitä yhdistyksen KEVÄTKOKOUKSEEN 27.5.2021 torstaina klo 17.00.
Paikka: Lounasravintola Miitting, Pohjoispuisto 4, (sisäpiha) Pori.
Kokouksessa käsitellään ja hyväksytään vuoden 2020 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä vahvistetaan tuleva sääntöuudistus.
Kokoukseen voi myös osallistua etänä (Teams), josta tulee linkki etänä ilmoittautuneille.
Ilmoittautuminen 24.5. mennessä sähköpostilla sirpa.ibg@gmail.com tai puh.0503637631.Ilmoita osallistutko etänä vai paikalla.
Tervetuloa mukaan kehittämään sosiaali- ja terveysalaa ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista!
Ota rohkeasti yhteyttä hallituksen jäseniin!
YHDISTYKSEN SYYSKOKOUS
HUOMIO! SYYSKOKOUKSEN paikka on vaihtunut.
TERVETULOA Ulvilan Hesburgeriin, Vanha Harmaalinnantie.
pidetään 21.11.2019 TORSTAINA KLO 17.00
Ulvilan Kirjastossa, Koulukuja 2.
Kokouksen asiat: toimintasuunnitelma 2020, talousarvio, hallituksen jäsenten ja puheenjohtajan valinta.
Yhdistys tarjoaa kokouksen jälkeen teatteri Ulpun esityksen KÄMPPIS.
Sitovat ilmoittautumiset 15.11. mennessä sirpa.ibg@gmail.com.
TERVETULOA!
22.5.2019 klo 14.00 alkaen järjestetään nuorille tarkoitettu iltapäivä otsikolla: HEI NUORI MITÄ SÄ TARVIIT!
Tilaisuus alkaa Porin Ohjaamossa, Yrjönkatu 17, josta klo 14.30 lähdetään porukalla Eetunaukion kautta Annikselleklo 15.00 alkaen Anniksella (Annankatu 6) tarjoilua, ständejä ja puhujat: Minna Wallenius, Kulttuuripaja Lumo (mielenterveys), Johnny-Kai Forssell, kokemusasiantuntija (päihteet), Minna Nyrhinen, Porin ehkäisyneuvola (seksuaalisuus) Roni Palomäki, fysioterapeutti (keho ja liikkuvuus) Ennakkopadletin kysymyksiin vastaamista.
Lopuksi: Räpduo MPR valtaa lavan!
Iltapäivän toteutus mahdollistuu Veikkauksen rahoittaman Kansalaiskahvila -hankkeen varoilla.
Lisää tietoa tilaisuudesta ja ständin saamisesta Annanakadun tilaan voi kysellä kaarina.latostenmaa@samk.fi .
Tilaisuus alkaa Porin Ohjaamossa, Yrjönkatu 17, josta klo 14.30 lähdetään porukalla Eetunaukion kautta Annikselleklo 15.00 alkaen Anniksella (Annankatu 6) tarjoilua, ständejä ja puhujat: Minna Wallenius, Kulttuuripaja Lumo (mielenterveys), Johnny-Kai Forssell, kokemusasiantuntija (päihteet), Minna Nyrhinen, Porin ehkäisyneuvola (seksuaalisuus) Roni Palomäki, fysioterapeutti (keho ja liikkuvuus) Ennakkopadletin kysymyksiin vastaamista.
Lopuksi: Räpduo MPR valtaa lavan!
Iltapäivän toteutus mahdollistuu Veikkauksen rahoittaman Kansalaiskahvila -hankkeen varoilla.
Lisää tietoa tilaisuudesta ja ständin saamisesta Annanakadun tilaan voi kysellä kaarina.latostenmaa@samk.fi .
YHDISTYKSEN KEVÄTKOKOUS pidetään torstaina 9.5.2019 klo 18.00 Promenadikeskuksen kahviossa, osoitteessa Yrjönkatu 17 Pori. Kokouksen asioina ovat vuoden 2018 toimintakertomuksen ja talousasioiden hyväksyminen. Kokouksessa on kahvitarjoilu!
Promenadisalissa alkaa kello 19.00 Pori Sinfoniettan Viva la Opera, italialaisen oopperan ilta. Kapellimestarit, laulajat ja orkesterin lisäsoittajat ovat Sibelius-Akatemiasta. Opettajina Atso Almila ja Markus Lehtinen. Sitovat ilmoittautumiset ja lippuvaraukset 18.4.2019 mennessä sihteeri Sirpa Isbergille sähköpostilla (sirpa.ibg@gmail.com). Esityksen hinta jäsenille on 12,50 euroa. Maksu suoritetaan yhdistyksen tilille FI2480001500725453, kun sihteeriltä tulee ensin kuittaus lipun varaamisesta.
Vuonna 2018 saimme Stealta Veikkauksen varoista pienavustuksen kansalaisten asiakasosallisuutta ja yhdenvertaista tiedonsaantia sote- ja maakuntauudistuksista vahvistavien vapaamuotoisten kansalaiskahviloiden järjestämiseen. Sote -uudistuksen päätösten siirtymisestä huolimatta olemme jo järjestäneet 17.10. Raumalla illan, jossa pohdittiin sote -uudistuksen vaikutuksia lapsiperhepalvelujen tulevaisuuteen. Yhteistyökumppaneidemme MLL:n, SPR:n ja WinNovan kanssa pidetyssä illassa asiantuntijoina paikalla olivat Satakunnan LAPE -muutosagentti, SATULA hankkeen projektipäällikkö ja Rauman perhepalvelukeskuksen päällikkö ja lastensuojelun projektipäällikkö. 4.12. pidetty Kankaanpään tilaisuus järjestettiin yhteistyössä Punaisen Ristin Ruokaa ja kohtaamisia hankkeen kanssa ja keskustelunaiheena olivat aikuissosiaalityön palvelut. Tilaisuuteen saatiin asiantuntijoiksi Kankaanpään kaupunginjohtaja ja peruspalvelukuntayhtymän sosiaalipalvelupäällikkö sekä Valtti työpajan toiminnanjohtaja.
Hanke jatkui 6.3.2019 klo 16.30 -18.30, jolloin Porissa Viikkarin Valkamassa pidettiin kansalaiskahvila. Aiheena oli ikäihmisten palvelut. Asiantuntijoina tilaisuudessa olivat ikääntyneiden palveluiden valmistelija Pirjo Rehula Satakunnan maakuntauudistus, vanhusneuvoston puheenjohtaja Kaarina Ranne Porin kaupunki ja toiminnanjohtaja Hanna-Leena Ojalainen Ruskatalojen palveluyhdistys ry. Tilaisuuteen osallistui 80 henkilöä.
BLOGIT vuodelta 2021
Ruoka-apu toiminta Satakunnassa – enemmän kuin ruokaa
26.4.2021 Kirjoittanut Anne-Mari Hakuni
Ruoka-apu toimintaa toteuttavat tahot Satakunnassa järjestäytyivät kahdessa – kolmessa viikossa uuteen asentoon koronakriisin saneltua haastavat ehdot toiminnalle. Ruoka-avun tarvitsijoita oli ja on yhä, valitettavasti enenevässä määrin. Avun tarvitsijat ovat useimmiten työkyvyttömyys-, vanhuus- tai sairaseläkkeellä olevia. Lisäksi työttömyys tai lomautetuksi tuleminen aiheuttaa taloudellisia haasteita ja näin ollen myös tarvetta ruoka-avulle. Joukossa on myös työssäkäyviä ja opiskelijoita, mikä osoittaa ruoka-avun saajien olevan moninainen joukko eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä ja perheitä. Ruoka-apuun turvaudutaan taloudellisista syistä, haasteita on mm. asumiskulujen, velkojen ja lääkekulujen vuoksi. Monet kokevat ruoka-avun pärjäämisensä kannalta välttämättömäksi. Ruoka-avusta muun muassa saa tuotteita, joihin ei välttämättä itsellä ole varaa ja toisaalta ruoka-avun vähentäessä avunsaajien ruokakustannuksia se mahdollistaa ylimääräisten hankintojen tekemisen tai vaikkapa perheen lasten osallistumisen harrastuksiin.
Ruoka-aputoimijoiden yhteistyö Satakunnassa
Ruoka-apua antavien tahojen kenttä Satakunnassa on moninainen, ja onneksi on tultu pitkälle 90 luvun ”leipäjonoista”. Yhteistyö ruoka-apua toteuttavien järjestöjen osalta on tiivistynyt ja monipuolistunut. Hyvänä esimerkkinä mainittakoon Kesän keitto-kiertue, mikä toteutettiin kesällä 2020 usean eri toimijan yhteistyönä. Tulevana kesänä kiertue uusitaan ja mukana on jälleen iso joukko toteuttajia. Uusia yhteistyömuotoja tarvitaan edelleen, erityisesti kaivataan tiiviimpää yhteistyötä julkisen sektorin kanssa. Matalankynnyksen palvelut ja jalkautuva ohjaustyö voisivat olla aktiivinen osa ruoka-aputoimintaa. Paikallinen yhteistyö ja sen edelleen kehittäminen järjestöjen, sotepalveluiden, kuntien ja seurakuntien kesken on merkityksellistä avunsaajien hyvinvoinnin edistämiseksi.
Koronan vaikutukset ruoka-aputoimintaan
Korona on nyt vaikuttanut paljon ruoka-avun toteuttamiseen, erityisesti kohtaavan ja yhteisöllisen toiminnan osalta. Ruoka-avun lisäksi on koettu erittäin tärkeäksi muiden ihmisten kohtaaminen. Monet ruoka-avussa kävijät arvostavat yhteisöllisiä tapahtumia ja osallistavia toimintoja. Näitä on kyetty toteuttamaan hyvin vähän tai ei ollenkaan tiukimpien kokoontumisrajoitusten ollessa voimassa. Toki ruoka-aputoiminnankin lähtökohtana on, että sitä toteutetaan terveysturvallisuus edellä, huolehditaan riittävistä turvaväleistä ja suojautumisesta sekä noudatetaan viranomaisten asettamia kokoontumisrajoituksia.
Ruoka-avun tarve on koronan myötä kasvanut mutta ruoka-aputoimijat ovat kyenneet joustavasti muuttamaan toimintaansa, eikä ruoka-aputoiminta ole olosuhteista huolimatta keskeytynyt. Eri toimijoiden kesken yhteistyö on yhä enenemässä määrin tarpeellista. Yhteistyön edistämisen merkittävänä haasteena on kuitenkin rahoitus sekä ruoka-aputoiminnan koordinaation vastuutahon puuttuminen. Järjestöjen toimintaedellytykset ovat epävakaat tulevissa toimintaympäristön muutoksissa ja kunnissa kamppaillaan eri toimialojen määrärahoista. Yhteistyötä kehitetään pääosin määräaikaisilla hankerahoituksilla järjestökentän toimesta, jolloin yhteistyön pitkäaikainen kehittäminen eikä vastuunotto ruoka-aputoiminnan koordinoinnista ole edes mahdollista näillä edellytyksillä.
Ruoka-apu on tarpeellista ja erittäin merkityksellistä toimintaa, jota toteutetaan pääosin järjestöjen ja vapaaehtoisten voimin. Usealle avunsaajalle se on välttämätöntä arjesta selviytymiseen. Ruoka-avun sekä kohtaavan ja yhteisöllisen toiminnan vaikutukset ovat myönteisiä avunsaajien hyvinvointiin ja terveyteen. Toivottavasti ruoka-aputoimijat pääsevät pian toteuttamaan ruoka-avun lisäksi yhteisöllistä toimintaa sekä tiivistä yhteistyötä ja löytyy ratkaisu toiminnan koordinaatio vastuusta maakuntatasolla.
Tekstissä on käytetty lähteenä:
-Raportti Suomen Punaisen Ristin Lapin ja Satakunnan piirien ruoka-apukyselystä 2020
-Osallistava yhteisö- hanke / ruoka-aputoimijoiden valtakunnallinen verkosto
Jokaisella on oikeus tulla kohdatuksi yksilönä
12.3.2021. Kirjoittanut Kaarina Latostenmaa
Rasismin vastaista viikkoa vietetään 15.-21.3.2021. Arjen hyvinvointi ja kokemus yhdenvertaisuudesta nousevat silloin keskiöön. Lisäksi rakenteellisten seikkojen tunnistaminen ja kehittäminen on tärkeää. Vallitseva toimintakulttuuri näkyy esimerkiksi työpaikan ja asunnon saannissa.
SPR:n iso somekampanja #rasisminvastainenviikko on samaan aikaan teemalla ”Jokaisella on oikeus tulla kohdatuksi yksilönä”. Kansalaiset voivat kertoa miksi ja miten he vastustavat rasismia. Keskustelut luovat tilaa aidoille kohtaamisille, turvallisuudelle ja osallisuudelle.
Kouluissakin on tällä viikolla teemapäiviä. Mietitään, miten kukin saa olla oma itsensä. Päätetään, miten suhtaudutaan syrjivään puheeseen ja toimintaan arjessa. Tämä liittyy myös kouluväkivaltaan. Rakenteellisuuden ja etuoikeuksien tunnistamiseen on hyvä ja helppo netistä löytyvä ”Teflon-testi”. Miten ja miksi joku meistä joutuu epämukaviin tilanteisiin tai huomion kohteeksi useimmin kuin toinen.
Historiaa on hyvä tuntea, sillä se vaikuttaa nykyaikaan. Onneksi olemme valtiotasoilla tulleet askeleita eteenpäin. Mutta olemmeko yksilötasolla, jos ajattelee esimerkiksi somessa esiintyvää kirjoittelua tai huutelua ja väkivaltaa. On käsittämätöntä, että joku katsoo oikeudekseen musertaa toisia. Eikö pysty ajattelemaan, miltä se tuntuisi omalla tai oman lapsen kohdalla? Henkinen väkivalta vie usein itsetuntoa ja aiheuttaa terveyden menetystä.
Yhteisöissä on myös tahatonta syrjintää. Esimerkiksi suomea jo oppinut lapsi saattaa koulussa jäädä helpotettuun ryhmään, mikä heikentää mahdollisuuksia jatko-opintoihin. Myös ammattien suosittelu voi olla painottunutta. SPR julkaisee näinä päivinä käytännön toimintaohjeet rasismia vastaan yksilöille, työpaikoille ja kouluille. Niiden avulla on helpompi huomata asioita ja kehittää edelleen toimintakulttuuria.
Ulkopuolisuuden kokemusta on ehkä vaikea hahmottaa. Suomalaisilla on kokemusta vieraassa kulttuurista asumisesta viime ajalta laajemmin vain Ruotsista, jonne vuosina 1969 ja 1970 muutti jopa 40 000 suomalaista vuodessa, ruotsinsuomalaisten määrän ollessa suurimmillaan noin 250 000 henkilöä. Sama ihonväri suojasi osin. Arki oli ankarampi muille maahanmuuttajille.
Miten sitten osaamme kohdata toisemme tasa-arvoisina ja hyväksyttyinä, jos emme itse ole asuneet ulkomailla ja tunteneet, miten tärkeää naapuriapu on? Taiteessa meillä on kauniit esimerkit Kaurismäen elokuvissa Le Havre ja Toivon tuolla puolen. Niissä tavalliset ihmiset, itsekin vaikeuksia kokeneet, ovat valintojen edessä tavatessaan pulassa olevan kanssaihmisen. Yhteisyys löytyy.
Arvostava kohtaaminen on meille kaikille tärkeää. Yksilöllisyys ja reiluus tulevat siitä, että tulee kohdatuksi itsenään, ei taustansa määrittelemänä. Yhdessä opitaan uutta ja mennään eteenpäin. Tärkeintä on hyvä tahto, epäkohtiin puuttuminen ja myönteiset teot.
Yhdistystoimintaa korona-aikana
22.2.2021, kirjoittaja Tuula Rouhiainen-Valo pj.
Tänä vuonna 85 vuotta täyttävä Satakunnan Sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry on 24.2.1936 yhdistysrekisteriin kirjautumisensa jälkeen kokenut sota-ajan, lakkojen ja laman vuodet, mutta myös hyviä aikoja. Yhteiskunnan ja olosuhteiden muutokset, kuten Covid 19 pandemia nyt, ovat aina heijastuneet yhdistystoimintaan. Yhdistyksemme jäsenistölle suunnattu toiminta on tauolla, mutta jäsenkirjein, www.satasotery.fi ja facebook-sivuilla on kerrottu tilanteesta. Toivotaan, että Covid-tilanne helpottuu ja yhdistyksen 29.4.2021 pidettävään kevätkokoukseen voidaan jo lähiosallistua.
Satakunnan Sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry on Soste (Suomen sosiaali ja terveys) ry:n jäsenjärjestö. Tämän vuoden tammikuussa kokoontui joka kolmas vuosi pidettävä liittokokous. Yli 170 henkilön yhteinen verkon välityksellä tapahtunut kokoontuminen sujui ongelmitta. Hyvin valmistellun kokouksen aikana ei tosin päästy kokeilemaan verkkovälitteistä äänestämistä, mutta sekin olisi ollut mahdollista. Valtuuston puheenjohtajana valittiin jatkamaan Kari Mäkinen. Puheenjohtajan viesti oli, että " ihminen tarvitsee luottamusta, jotta voi kokea että huomiseen päivään kannattaa nousta. Luottamuksen kokemus tekee elämästä elämisen arvoista." Liittokokous hyväksyi myös julkilausuman, jossa vaaditaan yhteiskunnan jakautumisen estämistä ja tekoja eriarvoistumisen ja näköalattomuuden torjumiseen. Soste ry:n hallituksen puheenjohtajan vahvistaminen jäi huhtikuussa kokoontuvan valtuuston tehtäväksi.
Uutta yhteistoimintaa ja sote-yhteistyötä
Odottamaton ja haasteellinen tilanne sai järjestöt yhdistämään voimiaan ja myös henkilökohtaista apua tarjoavaa toimintaa syntyi järjestöjen yhteistyönä. Toukokuussa perustettu maakuntien verkostojärjestöjen neuvottelukunta ryhtyi edistämään valtakunnallista järjestöyhteistyötä ja täällä Satakunnassa järjestöjen neuvottelukunta aloitti toimintansa. Järjestöyhteistyöryhmä JYTRYn aloitteesta syntynyt Satakunnan Järjestöjen neuvottelukunta perustettiin syksyllä 2019. Maakunnallisten järjestöjen edustajiksi ensimmäiseen noin viisitoista henkiseen neuvottelukuntaan valittiin kaksi yhdistyksemme hallituksen jäsentä. Neuvottelukunnan järjestäytyessä sen alatyöryhmiksi nimettiin viestintäryhmä ja sote -työryhmä, jonka puheenjohtajana aloitti yhdistyksemme puheenjohtaja ja jäsenenä toinen edustajamme. Samaan aikaan yhdistyksen puheenjohtaja valittiin myös Satakunnan sote -uudistuksen Satasote-hankkeen ohjausryhmään järjestöjen edustajaksi.
Neuvottelukunnan sote -työryhmä, johon kutsuttiin myös muita sote -järjestöissä toimivia henkilöitä, pääsi heti keväällä 2020 aktiiviseen toimintaan mukaan. Yhteistyössä Satakunnan yhteisökeskuksen kanssa kirjoitettiin Satakunnan tulevaisuuden sote -keskus uudistusta ja sote -rakenneuudistusta tukeviin alueellisen valmistelun hankkeisiin järjestöjen näkökulma ja lupaus kehittämiseen ja yhteistyöhön sitoutumisesta. Satakunta sai rahoitukset ja maakunnan sekä kuntien yhteinen kehittämistyö käynnistyi. Järjestöjen, seurakunnan ja yritysten sidosryhmäyhteistyön koordinaatiosta vastaa Satakunnan yhteisökeskus. Yhteisökeskus aloitti heti syyskuussa neuvottelukunnan sote -ryhmän kanssa järjestöjen sote -aamukahvit. Etäkahvit juodaan jokaisen kuukauden ensimmäisenä perjantaina klo 9.00 ja niiden tavoitteena on vastavuoroisen tiedonkulun varmistaminen, keskustelu hankkeiden edistymisestä ja muista sote -järjestötoimijoita kiinnostavista asioista. Mukana on ollut runsaasti järjestöjen edustajia ja myös asiasta kiinnostuneita kuntien ja muiden tahojen viranhaltijoita. Aamukahvit jatkuvat ainakin koko tämän kevään 2021.
Toimintaympäristön ja rahoituksen synnyttämä epävarmuus
Järjestötoiminnan epävarmuutta pandemian ja muiden toimintaympäristön muutosten ohella lisää järjestöjen rahoituksen vähenemiseen liittyvä huoli. Järjestöillä on merkittävä rooli hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämisessä yhteistyössä julkisen sektorin kanssa. Pandemia-ajan seuraukset näkyvät yhteiskunnassa vielä pitkään; joidenkin arvioiden mukaan jopa koko tämän vuosikymmenen ajan. Sen vuoksi on tärkeä varmistaa, että järjestöjen toimintamahdollisuudet turvataan jatkossakin. Satakuntaan on rekisteröity noin 4500 yhdistystä ja niistä noin 250 edustaa sosiaali- ja terveysalaa, joten volyymia yhdistyksillä ja meillä yhdistystoimijoilla on.
Satakunnan Sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry, on aikoinaan perustettu edistämään jäsenistönsä sivistystasoa, ammattitaidon kohottamista ja yhteistoimintaa. Myöhemmin mukaan on tullut tavoite kansalaisten hyvinvointiin tähtäävän sosiaali- ja terveyspolitiikan edistämisestä. Juuri nyt kun pitkään vireillä ollut sote -uudistus on taas ratkaisuvaiheessa, on järjestöjen on varmistettava tuleva asemansa muutoksen jälkeisessä ajassa. Satakunnassa sote -uudistus aiotaan viedä mahdollisimman pitkälle riippumatta siitä millaisia valtakunnan tason päätökset tulevat olemaan. Uudistuksen toteutuessa järjestöjen yhdyspinta muuttuu hyvinvointialueeksi nykyisten kuntien ja kuntayhtymien sijaan. Sidosryhmäyhteistyön yhdeksi tavoitteeksi onkin kirjattu kumppanuusasiakirjan laatiminen tulevan Satakunnan hyvinvointialueen kanssa. Asiakirjan laatiminen on saatu alkuun ja toistaiseksi verkon välityksellä kokoontuvat työpajat ovat koolla jokaisen kuun viimeisenä perjantaina klo 9.30. Osallistumislinkki löytyy JYTRYn ja Satakunnan yhteisökeskuksen sivuilta. Nyt on mahdollisuus ja oikea aika vaikuttaa tulevaisuuden toimintamahdollisuuksiin ja siihen, että järjestöjen erityisosaaminen on jatkossa osa palvelukokonaisuutta.